Kindgesprek

Door het kindgesprek voelen jullie kinderen zich belangrijk en serieus genomen. Ik voer dit gesprek met hen op een laagdrempelige manier.

Speciale aandacht voor kinderen

In het mediationtraject heb ik speciale aandacht voor de kinderen. Ik ga altijd met hen (vanaf 6 – 21 jaar) in gesprek over de situatie. Ook voor de kinderen is het namelijk een verdrietige en onzekere ‘periode’. Het is daarom goed om de scheiding tevens te bekijken vanuit hun positie. Het is fijn als zij ook een stem hebben en gehoord worden in dit ingrijpende proces.

Het is een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan om je kinderen te betrekken bij de gemaakte afspraken en die vervolgens ook met hen door te nemen. Heel belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk als je eigen emoties meespelen of jullie kinderen het gevoel krijgen dat ze tussen jullie moeten kiezen.

Het is fijn als de kinderen hun verhaal en wensen bij een neutraal persoon kwijt kunnen. Iemand met wie ze vrijuit kunnen spreken en met wie ze niet in een loyaliteitsconflict komen. Ik hoor hoe jullie kinderen de scheiding ervaren en waar ze tegen aanlopen, wat ze moeilijk vinden en waar ze bang voor zijn. Door het kindgesprek voelen jullie kinderen zich belangrijk en serieus genomen.

Ik voer dit gesprek op een laagdrempelige manier met hen. Daarbij houd ik rekening met hun leeftijd en behoeftes. Zo betrek ik ze bij de afspraken, waardoor het ouderschapsplan óók van hen is. Tevens komt aan het licht of de kinderen extra ondersteuning van een professional of van jullie nodig hebben om de scheiding goed te verwerken.

Wil je meer weten over mediation?

Neem contact met mij op via miriam@buromim.nl
of bel 06 – 13 69 68 64.

Wil je meer weten over mediation?

Neem contact met mij op via miriam@buromim.nl
of bel 06 – 13 69 68 64.