Scheiden zonder kinderen

Uit liefde bij elkaar, met respect uit elkaar.

Denken jullie na over een scheiding of gaan jullie scheiden?

Dat is een ingrijpend besluit. Voor de ene partner is het misschien onverwachts, terwijl de ander hier al langer mee bezig is. Een emotionele fase van pijn, verdriet en boosheid breekt aan. Zekerheden vallen weg en vragen komen in de plaats. Waar kom ik te wonen? Kan ik het huis overnemen? Wat is mijn besteedbaar inkomen na de scheiding? Moet ik een (andere) baan gaan zoeken? Hoe nu verder?

Er moet veel geregeld worden. Waar begin je? Het overzicht houden in een stressvolle, emotionele situatie is niet makkelijk. Buro Mim helpt jullie om op een gestructureerde manier afspraken te maken over alle belangrijke zaken die besloten en geregeld moeten worden.

Een nieuwe toekomst na de scheiding!

Allebei verder kunnen na de scheiding. Dat is een mooi uitgangspunt. Het is waardevol om in dit proces te kiezen voor mediation. Mediation zorgt er namelijk voor dat de emotionele belasting van de scheiding niet onnodig lang duurt. Als partner laat je elkaar los, maar er kunnen omstandigheden meespelen waardoor het belangrijk is dat jullie in de toekomst op een prettige manier met elkaar blijven om gaan.

Ook op financieel vlak is méér mogelijk als jullie samen aan tafel gaan zitten dan wanneer je bijvoorbeeld een juridische procedure start. Scheiden is verdrietig, scheiden is complex. Een makkelijke oplossing bestaat vaak niet. De beste wel. Dat is de oplossing die op lange termijn het meeste geluk brengt.

Geluk dat – hoe tegenstrijdig ook – hier en nu begint. Door de zaken die ertoe doen zorgvuldig te regelen. Uiteraard werken we samen toe naar een helder (echt)scheidingsconvenant  En maken we de vertaalslag van ‘goed voelen’ naar ‘juridisch kloppen’ en andersom.

Meer weten? Middels een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen naar jullie situatie, ook in de avonduren en op zaterdagochtend. Buro Mim heeft een scherp oog voor ieders belang.

Werkwijze

Maatwerk en persoonlijk contact vormen de kracht van Buro Mim. Ik nodig jullie beiden uit om jullie kant van het verhaal te vertellen en zorg ervoor dat jullie voldoende aan bod komen. Emoties spelen in deze fase vaak een belangrijke rol. Die zijn van belang om de werkelijke oorzaak van het conflict of probleem helder te krijgen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met mij op via miriam@buromim.nl
of bel 06 – 13 69 68 64.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met mij op via miriam@buromim.nl
of bel 06 – 13 69 68 64.