Mediation

Bij mediation ga je met elkaar in gesprek onder begeleiding van een mediator. Het doel: komen tot een goede en werkbare oplossing voor jullie probleem of conflict.

Wat is mediation?

Bij mediation ga je met elkaar in gesprek onder begeleiding van een mediator. Het doel: komen tot een goede en werkbare oplossing voor jullie probleem of conflict.

Juist als jullie niet goed (meer) met elkaar kunnen praten, kan mediation helpen.

Mediation is vrijwillig. Je kunt op ieder moment stoppen. Er zijn wel enkele voorwaarden waar iedereen zich aan moet houden. Zo is het van belang dat jullie er echt samen uit willen komen en zijn de gesprekken vertrouwelijk. De mediator is gebonden aan geheimhouding. Dat geldt ook voor jullie.

Een mediator is een onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar die “onder meer helpt echt naar elkaar te luisteren, de onderlinge communicatie op gang brengt, de gesprekken begeleidt en het proces bewaakt” zodat jullie samen tot afspraken komen. De mediator kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal.

Mediation geeft ruimte om in een veilige omgeving aan te geven waar jij je zorgen over maakt, wat je dwars zit, wat jouw behoeften en wensen zijn. Belangrijk is dat jullie elkaar weer horen en dat er wederzijds begrip ontstaat. Het gaat er bij mediation niet om dat je je gelijk haalt, maar dat jullie samen een oplossing vinden die bij jullie past.

Of het nu gaat om een conflict met je partner, familie, werkgever, collega of opdrachtgever. Om een scheiding, erfenis, alimentatie, arbeidsconflict of een bedrijfsovername: een mediator helpt je om er samen weer uit te komen, verder te kunnen en rust en vertrouwen terug te krijgen.

De uiteindelijke afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst/convenant die door beide partijen wordt getekend.

Voordelen van mediation

  • Mediation is een goede keuze als jullie er samen uit willen komen.
  • Deelname aan mediation is op vrijwillige basis.
  • Door de geheimhoudingsplicht kan het makkelijker zijn om bepaalde onderwerpen te bespreken.
  • De begeleiding is in handen van een onafhankelijke en onpartijdige mediator op een neutrale plaats.
  • Tijdens mediation denken we in oplossingen. Je kijkt daarbij niet alleen naar het verleden, maar vooral naar de toekomst.
  • Jullie beslissen zelf, houden de oplossing in eigen hand en geven het proces niet uit handen aan een rechter.
  • In mediation kan meer worden opgelost dan de rechter jullie kan bieden in een uitspraak.
  • Gezamenlijk gemaakte afspraken verkleinen de kans op onenigheid achteraf.
  • Het mediationtraject is in bijna alle gevallen sneller afgerond dan een procedure via de rechter. Daarmee is mediation goedkoper, gaat het gepaard met minder negatieve energie en weet je sneller waar je aan toe bent.

Wil je meer weten over mediation?

Neem contact met mij op via miriam@buromim.nl
of bel 06 – 13 69 68 64.

Wil je meer weten over mediation?

Neem contact met mij op via miriam@buromim.nl
of bel 06 – 13 69 68 64.