Blijf je voor de kinderen bij elkaar?

Moeten we voor de kinderen bij elkaar blijven?

Dat is een vraag die veel ouders beïnvloedt bij het maken van de ingrijpende keuze om uit elkaar te gaan.
Het is begrijpelijk dat je als ouder denkt dat het voor een kind de ideale situatie is wanneer jullie als ouders bij elkaar blijven. Onderzoek toont aan dat kinderen uit intacte gezinnen het beste af zijn, tenzij er veel ruzie in het gezin is. Een kind kan namelijk veel spanning ervaren wanneer ouders ‘gedwongen’ samenblijven. Het kind kan zelfs problemen krijgen door de stress.
Wanneer ouders bij elkaar blijven voor de kinderen, maar toch veel ruzie blijven maken, elkaar negeren, hun eigen gang gaan of soms zelfs elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen, is dit funest voor de kinderen. Wanneer ouders er alles aan gedaan hebben, geen andere uitweg meer zien en uiteindelijk besluiten om uit elkaar te gaan, kan dit er juist voor zorgen dat de spanning plaatsmaakt voor veel meer rust en harmonie voor het kind. Voorwaarde is dan wel dat de ruzies ophouden na de scheiding.

Nieuwsberichten

Laat ons geen kant kiezen

Bij elkaar blijven en ruzie maken of elkaar negeren is funest voor de kinderen